Brutalan high kick poslao je bivšeg šampiona na operaciju nosa
Foto - Screenshot

Vera nokautirao Cruza

Brutalan high kick poslao je bivšeg šampiona na operaciju nosa

M. Šljivak

Marlon Vera brutalno je nokautirao Dominica Cruza protekle noći u San Diegu.

UFC event u Kaliforniji donio je zaista odlične borbe, a u glavnoj borbi večeri viđen je zaista spektakularan nokaut i pobjeda Marlona Vere.

Od 'Chita' i Cruza očekivao se spektakl. Publika je to i dobila od samog početka borbe gledali smo zaista odličnu borbu.

Cruz bolje otvara meč. Dominirao je u prvoj rundi, no Vera je taj koji je uspio uzdrmati Cruza, no nije uspio jednim udarcem završiti borbu.

Visok tempo borbe viđen je i u nastavku borbe. Cruz je bio bolji, ali Vera precizniji pa je u trećoj rundi ponovo uspio uzdrmati rivala.

Djelovalo je međutim da se Cruz oporavlja. Ušao je dobro u četvrtu rundu, poslao je Veru na pod, no uskoro je Cruz ipak bio taj koji je 'zaspao' u oktagonu.

Oglasi

Vera je brutalnim high kickom pogodio Cruza, poslao ga je na pod, a zatim ga je završio na podu i sudija Herb Dean zaustavlja meč.

Chito Vera je tako došao do četvrte uzastopne pobjede. To mu je ukupno 20. pobjeda u 28 mečeva (20-7-1) i ide ka vrhu bantam kategorije.

S druge strane Dominick Cruz je zaustavljen u pohodu na vrh. Nekadašnji šampion je doživio poraz nakon dvije uzastopne pobjede i sada je na omjeru od 24-4.

U ovom meču pukao mu je i nos. Vidljivo je to nakon borbe i trebat će mu određeni period za oporavak i povratak u oktagon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi