Verhoeven djeluje nepobjedivo: Rico prebio Brestovca i odbranio naslov prvaka
Sedma odbrana titule sjajnog Holanđanina

Holanđanin ne da titulu šampiona

Verhoeven djeluje nepobjedivo: Rico prebio Brestovca i odbranio naslov prvaka

Midhat Šljivak

Rico Verhoeven i dalje je Gloryjev šampion teške kategorije.

Holandski kickboxer večeras je odbranio naslov u Birminghamu pobijedio Hrvata Mladena Brestovca jednoglasnom odlukom sudija. Sva petorica su bodovala 50-45 u korist šampiona.

Do sedme uzastopne odbrane naslova prvaka Verhoeven je stigao dominantno protiv Brestovca koji nije imao pravi odgovor za fantastičnog Holanđanina.

Aktivnije je Rico ušao u meč, ali je imao i dosta opreza. Pogađao je dobro low kickove, ali je i Brestoac uspio dva puta dobro pogoditi šampiona tokom prve runde. Verhoeven je tokom prve runde ipak za nijansu bio bolji i dobio je naklonost sudija.

Rico dobro otvara i drugu rundu i dva puta odlično pogađa hrvatskog borca. Low kickovi su pravili dosta problema Brestovcu koji nije imao pravi odgovor na napade holandskog borca kojem je pripala i druga runda.

Verhoeven je napadom krenuo i u treću rundu. Konstantno je pogađao Hrvata koji je međutim uspio da iskontroliše ostatak ovog dijela borbe, ali bez veće prijetnje po prvaka.

U istom ritmu je nastavljeno i u četvrtoj rundi. Šampion je dominirao, pogađao je Brestovca svim raspoloživim sredstvima i Hrvatu je trebalo čudo u petoj rundi da se domogne naslova prvaka.

To se nije dogodilo. Verhoeven je lagano priveo meč kraju i došao je do dominantne pobjede u ovom meču.

Ricu je ovo 54. pobjeda u karijeri (54-10) i ukupno sedma uzastopna odbrana titule prvaka. Za sada djeluje nepobjediv...

Brestovac je doživio 14. poraz u karijeri u kojoj ima 56 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi