Vladimir Kličko je posljednji put nokautiran prije 13 godina
Foto: EPA

Kladionice daju veliku prednost Joshui u sutrašnjem meču

Vladimir Kličko je posljednji put nokautiran prije 13 godina

Legendarni Vladimir Kličko se priprema za sutrašnji veliki spektakl, u kojem će snage odmjeriti sa sjajnim Britancem Anthonyjem Joshuom. Neupitno je da od ove dvojice možemo očekivati pravi show, a kladioničari 27-godišnjem Joshui daju veliku prednost, dok pojedini smatraju da su velike šanse da Britanac nokautom završi borbu protiv Klička.

Zbog toga se vrijedi podsjetiti kada je zapravo posljednji put legendarni Ukrajinac izgubio jedan meč nakon nokauta. 

Profesionalna bokserska karijera Vladimira Klička duga je 21 godinu, a traje još od 1996. kada je imao svoj prvi profesionalni meč.

Za ovo vrijeme Ukrajinac se borio čak 68 puta, pobjedivši u 64, a izgubivši samo 4 meča.

Kličko je svoj posljedni poraz upisao 2015. godine protiv Tysona Furyja, nakon odluke sudija.

Iako nikada nije doživio poraz klasičnim nokautom, tri od četiri poraza legendarnog boksera došla su nakon tehničkih nokauta.

Zadnji put se takvo nešto desilo u aprilu davne 2004. godine, kada ga je u sjajnom meču u Las Vegasu porazio Amerikanac Lamon Brewster.

Prije toga 2003. godine, takođe tehničkim nokautom, porazio ga je Corrie Sanders iz Južne Afrike, a još jedan Amerikanac, Russ Puritty na isti način ga je savladao u decembru 1998.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi