Vraća se najveća zvijezda UFC-a?

Jones već u novembru u oktagonu

Vraća se najveća zvijezda UFC-a?

M. Šljivak

UFC je spremio veliko iznenađenje za sve svoje fanove.

Prema navodima američkih medija, najveća zvijezda ove organizacije Jon Jones vratiće se u oktagon i to 3. novembra na UFC 230 eventu u New Yorku.

Jones je u posljednje vrijeme sve aktivniji u medijima, ali i sve više trenira, te je već sad spreman za pravu borbu.

Ipak, činjenica da je pao na doping testu onemogućavala mu je da se bori u prethodnih godinu dana. Uskoro će USADA da ga ponovo sasluša i ako mu bude dozvoljeno da se bori, vjerovatno ćemo ga gledati na UFC230.

Tamo bi ga čekao stari rival Alexader Gustafsson i ova borba bi u New Yorku trebala biti glavni meč večeri.

Jones je prije pet godina pobijedio Gustafssona podijeljenom odlukom sudija u jednoj sjajnoj borbi, a ovaj event ima već nekoliko zanimljivih obračuna.

Biće tu još jedan povratnik Nate Diaz koji će za protivnika imati Dustina Poiriera, a ne treba čuditi ako UFC u narednim danima doda još neku žestoku borbu koja će dodatno pojačati ovaj event.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi