White otkrio planove za Conora i Khabiba: Šta je sljedeće za Irca i Dagestanca?
(Foto: EPA) Khabib Nurmagomedov je i dalje neporažen i trenutno je vlasnik UFC-ovog pojasa u lakoj kategoriji

Khabib protiv Fergusona?

White otkrio planove za Conora i Khabiba: Šta je sljedeće za Irca i Dagestanca?

Prvi čovjek UFC-a Dana White je sinoć nakon finala TUF-a 28 govorio za FS1 i otkrio dosta toga što ljubitelje MMA sporta u ovom trenutku zanima.

Govorio je White o onome što UFC vjerovatno planira za Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova. Čini se da bi u budućnosti njih dvojicu, sa novim suparnicima, mogli vidjeti u oktagonu, ali prvo je potrebno utvrditi njihove kazne zbog incidenata sa UFC-a 229.

McGregor i Khabib će za svoje postupke nakon njihove borbe odgovarati pred Atletskom komisijom Nevade. Sastanak Komisije i dvojice boraca zakazan je za 10. decembar, a Dana White je prokomentarisao mogući ishod istog:

"Ne bih rekao da mogu Khabibu izreći više od godinu dana supenzije. Nadam se da neće biti više od toga, to ne bi bilo pošteno. Sve se završilo za 40 sekundi, niko nije nastradao, ništa se nije desilo. Komisija mora poslati poruku, ali vjerujem da to neće biti suspenzija duža od godinu dana".

Iako se Donald "Cowboy" Cerrone pominjao kao naredni protivnik Conora McGregora u UFC-u, White 'navija' za revanš između Irca i Dustina Poiriera.

"Nikada sa nije raspravljalo o borbi sa Cerroneom, borba koja trernutno ima smisla za McGregora je ona sa Poirierom", poručio je Dana White.

Kada je u pitanju Khabib, White smatra da bi njegov sljedeći protivnik trebao biti Tony Ferguson. White je istakao da Ferguson zaslužuje šansu da se bori za UFC-ov pojas u lakoj kategoriji koji je sada u vlasništvu Nurmagomedova, sa čim se veliki broj ljubitelja UFC slaže.

Također, White je poručio da bi se pobjednici potencijalnih borbi McGregor - Poirier i Nurmagomedov - Ferguson trebali boriti međusobno.

"Tony bi trebao dobiti priliku da se bori za pojas, a pobjednici tih borbi bi se onda borili međusobno. Moram ipak priznati da u ovom trenutko nisam baš siguran kada će se Conor moći ponovo boriti. Moramo sačekati odgovore Atletske komisije Nevade", istakao je White.

Top Komentari

gumenakita
Toliko je pretjerano sa ovim glupostima da se mnogima vec gade.Ma ne bih ni sekunde gledao te majmune.
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi