Conor McGregor nikada nije bio ovako izvrijeđan
Rijetko ko voli Conora McGregora, ali bi zbog novca mnogi rado prihvatili meč s njim (Foto: EPA)

Kevinu Leeju pukao film

Conor McGregor nikada nije bio ovako izvrijeđan

M. Šljivak

Američki MMA borac Kevin Lee (17-4) brutalno je na Instagramu izvrijeđao irsku zvijezdu Conora McGregora.

I pticama na grani već je jasno kako McGregor ima poseban tretman u UFC-u i da dobija šta želi, pa će tako vjerovatno dobiti i novi meč za titulu lake kategorije protiv Khabiba Nurmagomedova.

Rijetko ko od boraca voli Irca, a nije omiljen ni kod Kevina Leeja koji ga je žestoko izvrijeđao McGregora.

"Obično ostajem u svojoj liniji, ali s obzirom na to da "nigeri" okolo pričaju, vrijeme je da i ja kažem ono što vidim iz svoje perspektive. Vidim jednu pravu pičkicu kojoj se konstantno poklanjaju stvari, a ona to nikada neće priznati. Vidim jednu pravu pičkicu koja konstantno izbjegava bilo kakav izazov koji je prijetnja njegovom uspjehu. Vidim jednu pravu pičkicu kojoj krhki ego ne može podnijeti poraz. On neće oklijevati baciti se na koljena za priliku da se ponovno iskupi. Vidim jednu pičkicu koja ništa ne može napraviti sama iako ima svoje ruke i noge, nego traži od drugih da to naprave za njega. Jednom slomljena pičkica je uvijek slomljena pičkica. Novac to ne može ispraviti", napisao je Lee, a zatim se navijačima izvinio na ovakvim riječima koje je jednostavno morao upotrijebiti.

View this post on Instagram

I usually just stay in my lane but since niggas are putting out statements, let me take the time to say what I see from behind my eyes. A real proper bitch is handed things over and over and never acknowledges it. A real proper bitch avoids a challenge if it poses a real threat to its wellbeing. A real proper bitch’s fragile ego can’t handle defeat. It won’t hesitate to get on its knees for an opportunity to redeem itself. A real proper bitch will ask for a handout from its governing body even when it possesses capable arms and legs to get it on its own. Once a broke bitch, always a broke bitch. Money can’t make it real. I apologize for my rant, I see you @thenotoriousmma I’ll let you get back to rubbing your girls feet while you wait for @floydmayweather to call; I have my own work to do. I need to bounce back from my last fight. I want to risk my spot and fight somebody beneath me in the rankings that think they can beat me right now. Whoever is up for the challenge in the @ufc s lightweight division, call my people and we’ll make it happen.

A post shared by Kevin Lee (@motownphenom) on

"Izvinjavam se na ovom ispadu. Kada te vidim Conore pustit ću te da nastaviš s masažom svojih ženskih nogu dok čekaš poziv Floyda Mayweathera. Ja imam svog posla. Moram se vratiti nakon posljednjeg nastupa. Ja sam taj koji je spreman riskirati i boriti se s nekim slabijeg ranga, ako neko misli da me može pobijediti. Ko god je spreman na izazov u UFC-ovoj lakoj diviziji, nazovite moje ljude i riješit ćemo", dodao je Lee.

Američki borac je prije mjesec dana doživio poraz od Ala Iaquinte i tako je za sada vjerovatno ostao bez šanse da napadne Khabibov pojas, iako su mnogi govorili da upravo on može savladati čudesnog Dagestanca.

Priliku će dobiti neko drugi, a sve se više spominje da će se Khabib i Conor boriti ponovo.

Khabib: Zbog čega bi Conor dobio revanš?

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov nema želju da se ponovo bori protiv Conora McGregora.

Dagestanac je u oktobru prošle godine naprosto uništio Irca i završio ga je u četvrtoj rundi, a UFC je više nego zainteresovan za novi meč ovih boraca, koji bi donio ponovo veliku zaradu.

Pokušava do njega doći i McGregor koji je objavom na Instagramu provocirao Khabiba, ali Khabib nema namjeru da se ponovo bori sa čovjekom kojeg je već pobijedio.

To je jasno istakao po dolasku u Australiju gdje će imati određene aktivnosti u promovisanju MMA sporta.

"Conor McGregor ne zaslužuje revanš. Zašto bi imao priliku za to? Prošli put je isto puno pričao, a kada je ušao u kavez, nije napravio ništa", rekao je Khabib.

Obojicu sada čeka odluka Atletske komisije Nevade na kojoj će saznati kazne za incident koji se desio po završetku borbe kada je Khabib izletio iz oktagona te je napao Dillona Danisa, koji ga je vrijeđao iz publike.

Ipak, po nekim navodima kazna će biti šest mjeseci suspenzije, ali bi se računala od oktobra, pa bi kazna istekla već za dva mjeseca i Khabib bi se mogao boriti u aprilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi