Otkazan spektakl protiv Joshue: Whyte pao na doping testu!

Čeka se istraga

Otkazan spektakl protiv Joshue: Whyte pao na doping testu!

Esmer Oštraković

Dugo se čekala borba između dvojice Britanaca, Anthonyja Joshue i Dilliana Whyte, ali ona se neće desiti ubrzo.

Iako je sve bilo dogovoreno, borba je otkazana, a razlog je taj što je Whyte pao na doping testu.

Borba je trebala biti održana 12. augusta u 02 Areni u Londonu, ali sada je jasno da od toga nema ništa.

Trebao je to biti revanšu meća iz 2015. godine kada je Joshua pobijedio Whytea, ali borbe neće biti.

"S obzirom na ovakve rezultate doping testa, borba Joshue i Whytea je otkazana. Bit će provedena kompletna istraga", objavili su organizatori borbe.

Oglasi

Joshua je svoje WBA, WBO, IBF i IBO pojase izgubio u septembru 2021. godine kada se borio sa Ukrajnicem Olksandrom Usykom.

Whyte traži revanš: Nokaut je bio protiv pravila, sudija je bio užasan

Tyson Fury je prije tri noći na Wembleyju u šestoj rundi nokautirao Dilliana Whytea i odbranio naslov svjetskog prvaka u WBC kategoriji.

Dillian Whyte sada tvrdi da je nokaut koji je dobio bio protiv pravila i traži revanš.

Kralj Cigana je nokautirao Whytea u šestoj rundi pred 94.000 gledatelja na stadionu Wembley. Značilo je to pobjedu za još uvijek neporaženog Furyja, ali Whyte kaže da to nije bila poštena borba.

Ovaj 34-godišnjak je za Sky Sports Boxing rekao da je udarac nokautom bio protuzakonit jer se radilo o udarcu s dvije ruke zbog kojeg je pao na pod, a ne desni aperkat.

Oglasi

"Kad je pao aperkat, zujalo mi je u glavi. Ali očito sam pokušavao oporaviti svoja osjetila. On me je tako gurnuo i ja sam se prevrnuo i udario glavom o pod, što je protuzakonito", rekao je.

"Ovo nije hrvanje, ovo je boks. Ali znaš, pustio si Furyja da radi šta želi i izvukao se"

Sudac Mark Lyson pregledao je Whytea nakon što je ustao i odlučio prekinuti borbu. Borcu nije bilo dopušteno nastaviti borbu i umjesto toga mu je pružena liječnička pomoć.

O najavama Furyja o povlačenju imao je također komentar i zatražio revanš.

"Rekao je da će se povući... Nadam se da se neće povući jer želim još jedan put", rekao je Whyte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi