Kralj Cigana ostao na tronu: Tyson Fury brutalno uspavao Whytea!
Foto - EPA

Nokaut u šestoj rundi

Kralj Cigana ostao na tronu: Tyson Fury brutalno uspavao Whytea!

Midhat Šljivak

Tyson Fury odbranio je pojas WBC prvaka svijeta teške kategorije nakon što je na čuvenom Wembleyu u Londonu pobijedio izazovača Dilliana Whytea nokautom u šestoj rundi.

U spektaklu pred 100.000 ljudi na kultnom stadionu Fury je dominantno odbranio naslov najboljeg teškaška svijeta po verziji WBC.

Opušteno su oba boksera ušla u meč, a prvi ozbiljni udarci pali su u drugoj rundi. Fury je prvi pogodio dobar krošej, potom je Whyte poprilično iznerviran krenuo naprijed, ali bezuspješno.

Pogađao je Fury i u nastavku borbe. Whyte nije imao pravo rješenje, pa se koristio i prljavim potezima pokušavajući da nešto napravi protiv mnogo dužeg Kralja Cigana.

Obojica su dobijali konstantna upozorenja sudija. Šampion je s bokserske strane bio bolji i nekoliko puta je dobro pogodio Whytea, a zatim je provociranjem psihički uništavao rivala koji je bezglavo jurišao naprijed.

Whyte je u petoj rundi bio uzdrman. Fury je bio sve opasniji, dok protivnik nije imao pravi odgovor na boks kojeg je prikazivao šampion.

[twitter]https://twitter.com/CaponeOfFamilia/status/1517982179917238273[/twitter]

A zatim u šestoj rundi spektakl. Fury je brutalnim aperkatom pogodio Whytea i meč je bio završen.

Bio je ovo još jedan spektakularan meč Kralja Cigana i dokaz da je trenutno vjerovatno najbolji teškaš svijeta. Ovo  mu je 32. pobjeda u karijeri u kojoj ima jedan neriješen meč.

Top Komentari

Melo15
Ovaj covjek se doslovno sprda sa ostalim…
6 1
King_Kenny
...kakva legenda,nadam se da se nece oprostiti,to bi bila velika steta...bar jos jednu protiv Joshue ili Usyka.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti