Whyte traži revanš: Nokaut je bio protiv pravila, sudija je bio užasan

Poražen na Wembleyju

Whyte traži revanš: Nokaut je bio protiv pravila, sudija je bio užasan

Eldar Ganibegović

Tyson Fury je prije tri noći na Wembleyju u šestoj rundi nokautirao Dilliana Whytea i odbranio naslov svjetskog prvaka u WBC kategoriji. 

Dillian Whyte sada tvrdi da je nokaut koji je dobio bio protiv pravila i traži revanš.

Kralj Cigana je nokautirao Whytea u šestoj rundi pred 94.000 gledatelja na stadionu Wembley. Značilo je to pobjedu za još uvijek neporaženog Furyja, ali Whyte kaže da to nije bila poštena borba.

Ovaj 34-godišnjak je za Sky Sports Boxing rekao da je udarac nokautom bio protuzakonit jer se radilo o udarcu s dvije ruke zbog kojeg je pao na pod, a ne desni aperkat.

"Kad je pao aperkat, zujalo mi je u glavi. Ali očito sam pokušavao oporaviti svoja osjetila. On me je tako gurnuo i ja sam se prevrnuo i udario glavom o pod, što je protuzakonito", rekao je.

"Ovo nije hrvanje, ovo je boks. Ali znaš, pustio si Furyja da radi šta želi i izvukao se"

Sudac Mark Lyson pregledao je Whytea nakon što je ustao i odlučio prekinuti borbu. Borcu nije bilo dopušteno nastaviti borbu i umjesto toga mu je pružena liječnička pomoć.

O najavama Furyja o povlačenju imao je također komentar i zatražio revanš. 

"Rekao je da će se povući... Nadam se da se neće povući jer želim još jedan put", rekao je Whyte.

Top Komentari

King_Kenny
...ovakve debile je sevap pustiti da ih mlate u glavu dok mu ne osteti mozak i ne pretvori ga u biljku...sudija ga spasio ozbiljnih povreda koje je mogao zaraditi onakav nesvjestan,a on jede g*vna.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi