Wilder dobio novog rivala u borbi za titulu
Foto: EPA

Stiverne dobio šansu za borbu

Wilder dobio novog rivala u borbi za titulu

M. Šljivak

WBC prvak u teškoj kategoriji Deontay Wilder dobio je novog rivala za odbranu titule 4. novembra u Barclays Centru.

Neporaženi američki borac (38-0, 37KOs) trebao je pojas braniti protiv Kubanca Luisa Ortiza. Međutim, Ortiz je pao na doping testu i borba za naslov WBC prvaka  mu je ostala samo san.

Čelnici WBC organizacije su mjesec dana prije meča odabrali novog rivala za Wildera. To će biti dobro poznato lice, Kanađanin Bermane Stiverne.

Iskusni 38-godišnji borac je titulu upravo izgubio od Wildera u januaru 2015. godine. Amerikanac je slavio odlukom sudija nakon 12 rundi i nakon toga je pet puta uspješno branio naslov.

Stiverne je u karijeri na omjeru od 25-2-1, ali je posljednju borbu odradio još u novembru 2015. godine kada je pobijedio Derrica Rossyja u borbi od 10 rundi.

Teško je vjerovati da će kanadski bokser napraviti bilo kakvo iznenađenje protiv Wildera, koji bi se nakon ovog duela konačno mogao naći u ringu sa Anthonyjem Joshuom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti