Zvijer je spremna: Zastrašujući izgled Anthonyja Joshue pred borbu sa Parkerom
Cardiff je 31. marta domaćin borbe neporaženih šampiona

Nešto više od mjesec dana do obračuna šampiona

Zvijer je spremna: Zastrašujući izgled Anthonyja Joshue pred borbu sa Parkerom

M. Šljivak

Anthony Joshua i Joseph Parker naći će se 31. marta u ringu u meču koji će odlučivati o kralju teške kategorije.

Britanski bokser u ovom meču brani titule WBA Super šampiona, te pojas po verzijama IBF i IBO, dok Novozelanđanin Parker u okršaj donosi titulu WBO prvaka svijeta.

Nešto više od mjesec dana prije velikog spektakla u Cardiffu Anthony Joshua izgleda zaista nevjerovatno. Šampion izgleda spremnije nego ikad i Parker će biti na prvom velikom iskušenju u karijeri.

"Pažljivo gledam šta jedem. Imam manje kilograma nego u prethodnih mečevima. Brži sam, a kada sam brz onda ide bang, bang, bang. Tada lakše nokautiram protivnika", rekao je Joshua.

I iz Parkerovog tima najavljuju pobjedu i to nokautom. Njegov mentor Kevin Barry je rekao.

"Samo ću vam reći jednu stvar. Ako ga Joseph samo jednom pogodi na pravi način, AJ će se naći na podu. Obećavam vam da će borba biti gotova ako se Joshua nađe na podu", poručio je Barry.

Međutim, naporaženog Parkera (24-0, 18ko) čeka zaista zastrašujući Joshua. Britanac je favorit u ovom meču, a njegov izgled dovoljno govori koliko je pažnje posvetio ovom duelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi