Fury moli Joshuu: Nemoj protiv Wildera, bićeš teško nokautiran

"Kralj Cigana" se oglasio

Fury moli Joshuu: Nemoj protiv Wildera, bićeš teško nokautiran

M. Šljivak

Anthony Joshua sinoć je u Cardiffu pobijedio Josepha Parkera i tako je došao do četvrtog pojasa prvaka teške kategorije.

Pred britanskim borcem je sada još veći izazov. On se zove Deontay Wilder, aktuelni WBC prvak svijeta, kojeg je AJ sinoć nakon meča i prozvao.

Spomenuo je Joshua i nekadašnjeg prvaka Tysona Furyja i svejedno mu je s kim će se boriti, jer je poručio da će ih nokautirati.

Fury se oglasio nakon što ga je Joshua "uvrijedio" i poručio je da ne izaziva Wildera jer će biti teško nokautiran.

"Joshua i Parker su dvije propalice. AJ nije nikakva superzvijezda, ja sam taj. Mogao bih ga pobijediti u svojoj povratničkoj borbi. On nije dovoljno dobar ni da mi bude sparing partner", rekao je Fury, te je dodao:

"Sve ovo je bila hrpa sranja. Joshua je propalica koju bih nokautirao. Obojica su bili katastrofalni. AJ, molim te, nemoj se boriti s Wilderom jer će te teško nokautirati. Bolje ti je da prihvatiš borbu sa mnom i 50 miliona funti", poručio je Fury.

"Kralj Cigana" je najavio povratak u ring nakon gotovo tri godine. U karijeri je na omjeru od 25-0, a posljednji meč je odradio u novembru 2015. godine kada je jednoglasnom odlukom sa trona skinuo Vladimira Klička.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi