Usyk novim nokautom "uspavao" Britanca, naredni protivnik stiže iz Hrvatske
FOTO: EPA

Bokserski spektakl u Wroclawu

Usyk novim nokautom "uspavao" Britanca, naredni protivnik stiže iz Hrvatske

Haris Zilić

U poljskom Worclawu sinoć smo gledali bokserski spketakl u kojem je ukrajinski borac Oleksandr Usyk odbranio titulu svejtskog prvaka u teškoj kategoriji.

Usyk je u devetoj rundi nokautirao izazivača Daniela Duboisa iz Velike Britanije.

Nevjerovatni 36-godišnji borac je tako stigao do 21 pobjede u karijeri uz omjer 21-0 i sada čeka narednog izazivača.

Naredni protivnik trebao bi biti hrvatski bokser FIlip Hrgović koji je obavezni izazivač IBF-a.

U Wroclawu Ukrajinac je od samog početka dominirao u ringu i bilo je pitanje vremenam koliko će Dubois izdržati.

Pred kraj osme runde Usyk je srušio Duboisa kojemu je sudac odbrojavao, ali se Britanac ipak uspio ustati i nastaviti meč.

Ipak, spasa za Bortanca nije bilo pred kraj devete runde kada ge je Usik sjajnom kombinacijom udaraca nokautirao za konačan trijumf.

Borba između Usyka i Hrgovića trebala bi se održati početkom 2024. godine, a uskoro će se odrediti i domaćin novog spektakla u boksu.

Postoji i šansa da se pomenuta borba malo poremeti ili prolongira, a razlog je dugoočekivana superborba između Usyka i Furyja za ujedinjenje titula i moguće je da se ta borba dogodi prije one Usika i Hrgovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi