Oleksander Usyk se vraća u ring protiv opasnog nokautera
Oleksander Usyk bio je spreman ući u ring s Tysonom Furyjem, ali je Kralj Cigana pobjegao (Foto: EPA)

Dok čeka borbu s Furyjem

Oleksander Usyk se vraća u ring protiv opasnog nokautera

M. Šljivak

Šampion svijeta teške kategorije Oleksandr Usyk vraća se u ring 12. augusta, a protivnik će mu biti nosioc WBA regularnog pojasa, Britanac Daniel Dubois. Borba se održava u poljskom gradu Wroclawu.

Oleksander Usyk branit će pojaseve WBA Super, IBF, IBO, WBO i The Ring prvaka svijeta protiv nosioca WBA regularnog pojasa Daniela Duboisa (19-1).

Dubois je kao obavezni izazivao po WBA verziji dobio priliku za borbu s velikim šampionom. Dogovor je na kraju brzo postignut, a meč je zakazan za 12. august u poljskom gradu Wroclawu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cp4tdjfMWaH/[/instagram]

Usyk će naravno biti veliki favorit u ovom meču. Dubois jeste nezgodan borac koji u karijeri ima 18 pobjeda nokautom, ali je izuzetno ranjiv borac, što su pokazale neke od prethodnih borbi.

Dubois je u novembru 2020. godine izgubio borbu od Joea Joycea. Vratio se ubrzo s četiri uzastopne pobjede, posljednju je ostvario u decembru prošle godine protiv Kevina Lerene, ali uz dosta muke i sumnje oko meča.

Oglasi

Određeni su i honorari za ovaj meč. Usyk će dobiti šest miliona dolara, a Dubois dva miliona. Treba istaći da će ulog pored silnih pojasa koje drži Ukrajinac, biti i britančev WBA Regular pojas.

Dubois bi za Usyka mogao biti priprema za konačni obračun s Tysonom Furyjem za apsolutnog prvaka svijeta. To je borba koju čitav svijet čeka i čije pregovore je upropastio britanski bokser koji je vlasnik WBC pojasa.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Clv7Z63q6AK/[/instagram]

Fury je danas saopštio kako bi se ovog ljeta mogao vratiti u ring u borbu protiv poprilično nepoznatog Australca Demseyja McKeana i poprilično je razočarao fanove boksa širom svijeta.

Mike Tyson odabrao pobjednika duela Fury - Usyk: "Prevelik je za njega"

Mike Tyson uvjeren je kako Oleksander Usyk nema previše šanse u borbi protiv Tysona Furyja za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Oglasi

Pregovori o borbi dva neporažena šampiona za ujedinjenje titula prvobitno su propali. Sada se cijeli borilački svijet nada da će Saudijska Arabija ponuditi dovoljno novca, prije svega Kralju Cigana koji je i upropastio potencijalni meč nerealnim zahtjevima, te da će borba biti dogovorena za decembar.

Za legendarnog Mikea Tysona nema dileme. Fury je jednostavno prevelik za Usyka i smatra da Ukrajincu neće pomoći ni fenomenalne kretnje u ringu.

"Tyson Fury će pobijediti. On je nadmoćniji bokser", rekao je Tyson i objasnio je razloge svog odabira britanskog boksera.

"Usyk ne može protiv njega trčati dugo po ringu. Tyson će ga kad-tad stići, doći će na njega i završiti posao. Usyk ne može uzeti pojas samo kretnjom, u jednom trenutku će morati ući u borbu", govori Tyson.

"Fury je drugačiji borac od Anthonyja Joshue. Bit će mnogo konzistentniji u borbi, a i AJ ga je umalo zaustavio udarcima u tijelo. AJ ga je tako povrjeđivao, ali nije to radio često", dodao je čuveni udarač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi