UFC otpustio zvijezdu, White najavio veliku čistku
Foto - Instagram

Yoel Romero više nije član UFC-a

UFC otpustio zvijezdu, White najavio veliku čistku

M. Šljivak

Najveća svjetska MMA promocija UFC odlučila je da uruči otkaz velikoj zvijezdi Yoelu Romeru.

Iskusni 43-godišnjak pokušao je iz borbe u borbu da dođe do pojasa prvaka srednje kategorije, ali mu to nije uspjelo i uz UFC-a odlazi bez pojasa.

Nakon tri uzastopna poraza uručen mu je otkaz, a s obirom na to da će u aprilu napuniti 44 godine, vidjet ćemo da li još planira da se bori.

Prvi čovjek UFC-a Dana White je objasnio razloge otpuštanja Romera i najavio je još barem 60 otkaza do kraja godine.

"Nije samo Yoel u pitanju. Imat ćemo ozbiljnih rezova do kraja godine. Vjerovatno će otkaze dobiti 60 boraca. Yoel je izgubio četiri od pet posljednjih borbi, ima gotovo 44 godine. Naš roster je prepunjen i imat ćemo ozbiljne promjene i mnoga imena neće biti tu do kraja godine", rekao je White.

Interesantno je svakako da je Romero jedan od najbogatijih MMA boraca. On je inkasirao čak 36 miliona dolara od tužbe koju je podnio protiv kompanije zbog koje je pao na doping testu 2015. godine.

Kompanija u seplementima koje borci koriste nije navela da postoji zabranjena supstanca, pa ih je Kubanac odveo na sud i uzeo im je ogorman novac.

Top Komentari

Zoilomas
Idu neki kod Khabiba, Eagle Fighting Championship
0 0
douglasssy
Godine i pare.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi