Život Deontayja Wildera: Ima osmero djece sa četiri različite žene, a zbog kćerke je postao šampion
Foto - EPA

Amerikanac ima čime da se pohvali

Život Deontayja Wildera: Ima osmero djece sa četiri različite žene, a zbog kćerke je postao šampion

Midhat Šljivak

Deontay Wilder već godinama drži titulu prvaka svijeta teške kategorije po WBC verziji.

Neporaženi Amerikanac je u 43 borbe čak 41 put nokautirao protivnika, a samo jedan meč nije dobio i to onaj iz decembra 2018. godine kada je boksovao neriješeno protiv Tysona Furyja.

Upravo će naredne subote Bronzani bomarder ponovo protiv Kralja Cigana braniti pojas, a eventualnom pobjedom bi potvrdio status jednog od kraljeva teške kategorije.

Život Deontayja Wildera je itekako interesantan. U proteklih 12 godina napravio je mnogo kako bi stekao milione, a nikada nije odustajao zbog kćerke Naieye koja se od rođena bori s teškim poremećajem kičme i bili su joj potrebni skupocjeni tretmani kako bi mogla hodati.

Wilder je kćerku dobio s nepuniih 20 godina. Bio je u velikom strahu, ali je zbog nje odlučio da krene na sam vrh i da se ne osvrće zbog eventualnih neuspjeha.

"Ljekari su rekli da nikad neće hodati i da neće imati mogućnost učenja. Nudili su mogućnost da moja bivša djevojka Helena prekine trudnoću. Bilo je to strašno iskustvo, posebno kada znaš da dijete dolazi i da ima poremećaj. Bio sam mlad, život je bio predamnom, a zatim sam dobio veliku odgovornost za čitav život. Ljekari su nudili abortus, ali odlučili smo da se rodi i hvala Bogu bila je to ispravna odluka", rekao je Wilder.

Ljekari su pogriješili u procjenama. Naieye ima poteškoća u hodu, ali ništa je ne zaustavlja.

"Ne samo da hoda, ona trči. Jedna je od najpametnijih djevojčica u školi, veoma je inteligentna i zrela", dodao je Deontay.

Naieye je najstarija od osmero djece koje Deontay ima sa četiri različite žene, a trenutno je u vezi sa Telli Swift s kojom će uskoro biti u braku i s kojom ima jedno dijete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi