Vladimir Kličko: Fury neka dobije Wildera, a onda može u ring sa mnom...
Foto - EPA

Nije želio objaviti zvaničan povratak

Vladimir Kličko: Fury neka dobije Wildera, a onda može u ring sa mnom...

M. Šljivak

Nekadašnji vladar teške kategorije Vladimir Kličko priznao je kako bi se rado vratio u ring za novi meč protiv Tysona Furyja.

Dok se britanski bokser sprema za napad na titulu WBC prvaka svijeta protiv Deontayja Wildera, Kličko je dao svoje viđenje ovog meča, ali je najavio i povratak.

"Moje mišljenje je da će Wilder nokautirati Furyja. Međutim, ako se to ne desi, Fury će dobiti odlukom sudija", rekao je Kličko i nastavio je:

"Izuzetno poštujem Wildera. Bio je u mom trening kampu i odradili smo dosta rundi zajedno. Sjajan je momak i fantastičan je bokser. Ako ga Fury pobijedi, onda može na revanš sa mnom", rekao je Kličko.

Ipak, nije želio da objavi zvaničan povratak u ring.

"Da li objavljujem povratak? Ne", dodao je legendarni bokser.

Upravo je Fury 2015. godine nakon više od decenije vladavine skinuo Klička s trona, a pobijedio ga je odlukom sudija.

Nakon toga Ukrajinac je odradio još jedan meč i to 2017. godine kada ga je nokautirao Anthony Joshua i zatim je objavio kraj karijere.

Top Komentari

Maestro
Nisam bio nikad ljubitelj boksa od Klicka al bi volio da se vrati i nabije ovog idiota Wildera jedan od najomrazenijih boksera što postoji
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi