Zvijer iz NFL-a konačno u UFC-u
Sve je više žestokih momaka iz drugih sportova koji se žele okušati u MMA sportu. Međutim, rijetko ko od njih napravi pravu karijeru

Greg Hardy već za mjesec dana u oktagonu

Zvijer iz NFL-a konačno u UFC-u

Midhat Šljivak

UFC je konačno odlučio da kontroverzni NFL igrač Greg Hardy dobije šansu među "velikim" momcima.

Hardy se nakon karijere u američkom fudbalu (NFL) odlučio za MMA i za sada mu ide jako dobro, te je u manjim promocijama upisao tri pobjede uz brutalne nokaute.

UFC ga nije želio odmah potpisati. Pustio ga je da se kali u manjim promocijama, ali nakon onog što je pokazao čelnici najelitnije promocije su ga odlučili potpisati.

Debi će Hardy imati 19. januara, a protivnik bi mu trebao biti Allen Crowder koji je trenutno na omjeru od devet pobjeda i tri poraza.

Greg Hardy je bio zvijezda NFL-a u najavi

Greg Hardy je radio fantastičan posao na univerzitetu Ole Miss. Bio je među najboljim prospektima pred draft 2010. godine, ali su ga povrede bacile tek u šestu rundu drafta.

Ipak, imao je odličnih utakmica tokom boravka u Carolina Panthersima i Dallas Cowboysima. Zaradio je odličan novac, a izabran je i za Pro Bowl 2013. godine.

Nakon završetka karijere u američkom fudbalu Hardy se posvetio MMA sportu i sigurno da će privući pažnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi