104 osobe privedene u Beogradu, 20 iz BiH

Buran derbi na stadionu Partizana

104 osobe privedene u Beogradu, 20 iz BiH

M. Maksimović

Veliki derbi koji je vrlo vjerovatno odlučio prvaka Srbije, između Partizana i Crvene Zvezde nije mogao proći bez navijačkih nereda. Policija je imala pune ruke posla, na kraju su privedene 104 osobe. Ukupno 20 osoba se pojavilo u Urgentnom centru. Kod uhapšenih huligana pronađene su palice, baklje, noževi, molotovljevi kokteli, topovski udari, noževi, određena količina narkotika. 

Na nekoliko mjesta u gradu prije utakmice došlo je do sukoba ''Grobara'' i 'Delija'', nedaleko od stadiona Partizana kamenovan je i autobus sa igračima Partizana. Na samom stadionu također je bio posla za policiju. Dođlo je do međusobnog obračuna navijača Partizana, dok su navijači Zvezde na drugoj strani palili stolice, pa je intervenisali i vatrogasci. Nakon gola Jojića u 90.minuti, dio navijača se našao u terenu, pa je i tu policija morala reagovati.

Dio huligana prije utakmice se našao i u Kliničkom centru Srbije i to kako bi pronašli prečicu do stadiona Partizana, ali i pobjegli od policije.

Sami početak utakmice kasnio jer su navijači Partizana bacili topovski udar prema igračima Crvene Zvezde na zagrijavanju, jedan od igrača je nesportski reagovao neprimjerenom gestikulacijom.

Na kraju, među privedenima ukupno se našlo devet maloljetnih osoba i što je posebno zanimljivo 20 državljana Bosne i Hercegovine, četiri Rusa i jedan Grk. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti