12-godišnjak vrijeđao Zahu na rasnoj osnovi pa ga policija uhapsila

Nepromišljen potez

12-godišnjak vrijeđao Zahu na rasnoj osnovi pa ga policija uhapsila

Ofanzivac Crystal Palacea Wilfried Zaha našao se u vrlo ružnoj situaciji jer je prije današnjeg susreta protiv Aston Ville dobio niz rasističkih uvreda preko poruka na društvenim mrežama. 

Policija zapadnog Londona reagovala je vrlo brzo i uhapsila počinioca.

Kako prenosi Sky Sport, u pitanju je 12-godišnji dječak iz grada Solihull.

Podsjetimo, Zaha je jutros preko društvenih mreža postavio nekoliko screenshotsova koji pokazuju da je bio vrijeđan nekoliko sati pred meč protiv Ville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo, sva dešavanja se događaju samo dvije sedmice nakon što je Premier liga pokrenula novi sistem kako bi igrači mogli prijaviti zloupotrebe društvenih mreža.

Za kraj dodajmo onu ma nje bitnu informaciju u ovom tekstu, a to je ona da je Villa u susretu 35. kola Premiershipa porazila Palace na Villa Parku sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi