12 utakmica suspenzije za pljuvanje i istresanje nosa

Rumuni spremaju protkol

12 utakmica suspenzije za pljuvanje i istresanje nosa

Jedna od država u kojima još nema konačna odluke o nastavku fudbalskog šampionata je Rumunija. Međutim, Rumuni rade na planovima, a u međuvremenu su poslali zahtjev za odgađanje donošenja konačne odluke koji je UEFA prihvatila.

Tako će Rumunski fudbalski savez i Liga 1 vjerovatno konačnu odluku donijeti 1. juna, mada se već sada može reći da se "naginje" nastavku šampionata. Inače, rumunska Liga 1 je već ušla u fazu play-offa kada je takmičenje zbog pandemije novog koronavirusa suspendovano, prije dva i po mjeseca.

Jedina 100% sigurna stvar u Ruminiji je, za sada, da će se u slučaju nastavka takmičenja sve utakmice igrati pred praznim tribinama. Drugi detalji se za sada razrađuju u okviru protokola za nastavak takmičenja.

Naime, FS Rumunije i Liga 1 već finiširaju medicinski protkol za utakmice, a većina pravila je "preuzeta" iz nekih jačih takmičenja koja su se već nastavila ili se njihov nastavak planira jako brzo.

Međutim, Rumuni su izuzetno strogi po jednom pitanju. Naime, protokol predviđa žestoke kazne za igrače koji budu pljunuli ili istresli nos na terenu. Navodno bi se oni mogli suočiti sa suspenzijama u trajanju od šest do 12 utakmica, te novčanim kaznama.

U većini liga se igrače upozorava da se kontrolišu po pitanja pljuvanja i istresanja nosa tokom utakmica, ipak ovako drastična sankcija je za sada jedinstvena za Rumuniju.

Ostala pravila rumunskog protkola uključuju razdvajanje startera i zamjena u svlačionicama prije početka meča, poštivanje socijalne distance tokom zagrijavanja itd...

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Prisjede mi večera.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi