Rumuni imaju zanimljivo, ali i skupo rješenje za završetak sezone

Sele u Tursku?

Rumuni imaju zanimljivo, ali i skupo rješenje za završetak sezone

M. Šljivak
Teme:

Rumunski klubovi našli su zanimljivo rješenje za nastavak sezone.

Članovi društva najboljih timova jučer su razgovarali na videokonferenciji i došli su do zanimljivog prijedloga da se sezona nastavi u Turskoj.

Spremni su da završni dio prvenstva održe u Antaliji, gdje bi prvo održali dvije ili tri sedmice priprema, a zatim bi u junu nastavili sezonu koja bi se okončala u julu.

Fudbaleri bi bili izolovani u sobama, a kompletni troškovi ovog izleta u Antaliju za dva mjeseca bi koštali ukupno dva miliona eura. To bez pomoći Saveza i UEFA-e većina klubova ne bi mogla da financijski podnese.

Hoteli u Antaliji su u ovom periodu godine gotovo prazni. Gotovo svaki ima svoj trening kompleks, ali određeni tereni ne ispunjavaju uslove za TV prenose i to predstavlja probleme.

"Odlazak u Antaliju je najbolje rješenje da se završi sezona. Hoteli su prazni i rizik od zaraze je mali. Klubovi bi trenirali u izolaciji, a utakmice bi se igrale svaka tri dana. Igrači bi se testirali pred polazak i po dolasku u Tursku", rekao je pokretač ovog projekta Christian Coicu za Digi Sport.

Navodno su i turske ekipe zainteresovane da utakmice igraju u Antaliji, ali vidjet ćemo šta će se na kraju desiti i hoće li zaista Rumuni uspjeti da sezonu nastave u drugoj državi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije