16-godišnjak je danas jedina svijetla tačka u Lyonu

Novi kiks Lavova

16-godišnjak je danas jedina svijetla tačka u Lyonu

E. Škorić

Nogometaši Lyona nisu uspjeli ostvariti pobjedu u 10. kolu francuske Ligue 1.

Lyon je bio veliki favorit protiv Dijona s novim trenerom na klupi, pošto je Rudi Garcia nedavno preuzeo momčad, ali silni napadi domaćina bili su uzaludni.

Nedostajao je Lyonu Depay, ali i konkretnosti u napadu, pa je gostujući golman Gomis olako zaustavljao sve pokušaje domaćih nogometaša.

Terrier, Dembele i Cornet bili su bezopasni, uglavnom su pokušavali dugim loptama probiti bedem ispred gola Gomisa, no sve u svemu - blijedo izdanje Lavova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon današnjeg boda, Lyon ostaje na 14. mjestu sa samo 10 bodova i i Ligi 1 je bez pobjede od sredine osmog mjeseca, odnosno više od dva mjeseca.

Jedina svijetla tačka je 16-godišnji Rayan Cherki, koji je u 83. ušao umjesto Corneta. Postao je tek prvi igrač rođen 2003. godine koji je zaigrao u Ligi 1 i drugi u svim Ligama petica nakon Liverpoolovog Harveya Elliotta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi