Lyon pronašao novog trenera!

Lyon pronašao novog trenera! · Zvanično

Lyon je nakon poraza od St. Etiennea uručio otkaz brazilskom stručnjaku Sylvinhu. Danas je konačo Lyon angažovao novog šefa struke.

Navodno je predsjednik Lyona o mogućem angažmanu razgovarao i sa Mourinhom, ali je Portugalac odbio mogućnost preuzimanja ekipe. Potom se špekulisalo i o Laurentu Blancu, navodno je postizanje dogovora bilo blizu, ali ni nekadašnji strateg PSG-a ipak neće na klupu Lyona.

Danas je Lyon potvrdio da je novi trener ekipe Rudi Garcia.

Navodno je Blanc tražio potpunu promjenu stručnog štaba kao uslov za dolazak u Lyon, dok je Garcia pristao sarađivati sa stručnim štabom koji je već u klubu, uz zahtjev da dovede jednog pomoćnika.

Inače, Rudi Garcia je već odradio prvi trening sa ekipom Lyona.

Garcia je u prošlosti vodio St. Etienne, Dijon, Le Mans, Lille, Romu i Marseille. Posljednji angažman je imao u Marseilleu sa kojim je igrao i finale Lige Evrope, ali ga je loša sezone 2018/2019 koštala posla.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Najveći uspjeh je doživio na kormilu ekipe Lillea sa kojom je osvojio naslov prvaka Francuske i Kup Francuske.

Lyon je pod trenerskom palicom Sylvinha jako loše ušao u ovu sezonu, te se nakon devet kola Ligue 1 nalazi tek na 14. poziciji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi