A mogao je biti najbolji: Jedan poziv je promijenio sve

Zanetti i danas žali

A mogao je biti najbolji: Jedan poziv je promijenio sve

Edmir Škorić
Teme:

Nogomet je preplavljen pričama o talentovanim igračima koji nisu imali sretan kraj.

Tužna je i posebno se izdvaja ona koju iza sebe ima brazilski napadač Adriano. Ko zna šta bi postao da je došao iz "normalnog" okruženja, a ne iz favela. Imao je baš sve što treba jednom napadaču, u Parmi i Interu je to dokazao, ali karijera mu je upropaštena nakon smrti njegovog oca.

"Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Reala i Adriano je postigao impresivan gol. Rekao sam sebi, ovo je novi Ronaldo. Imao je sve - snagu, tehniku, dribling, brzinu, šut, kretnju... No, dolazio je iz favela, to me plašilo. Vidio sam opasnost tamo, teško je ako se obogatite a prethodno niste imali ništa", kazao je Javier Zanetti, koji je igrao s Adrianom i kojem je bio kapiten.

"Bojao sam se da će taj dečko upasti u nevolje. Onda je dobio telefonski poziv iz Brazila i njegov otac je bio mrtav. Vidio sam kako je u sobi bacio telefon i počeo da vrišti. I danas mi je loše kada se toga sjetim. Od tog dana smo Moratti (bivši predsjednik) i ja gledali na njega kao na malog brata. Nastavio je da igra, postiže golove i posvećuje ih ocu. No, poslije tog poziva više ništa nije bilo isto", dodaje Argentinac.

"Ivan Cordoba je proveo jednu noć s njim i rekao mu: 'Adri, ti si mješavina Ronalda i Ibrahimovića. Jesi li svjestan da si mogao da postaneš najbolji igrač na svijetu?'. No, nismo uspjeli da ga maknemo od depresije. Još me to boli, nemoćan sam", za kraj je kazao Zanetti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dvije godine trebalo mi je da shvatim da ga više nema, moj mozak nije bio svjestan toga. Nisam ga vidio kad je umro i cijelo vrijeme u Italiji živio kao da je tu. Kad sam došao u Brazil, nije me dočekao i tek tada sam shvatio da ga zaista više nema", kazao je svojevremeno Adriano, koji se počeo opijati kada je saznao da je izgubio svog oca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti