"A smijali su se kada sam govorio da je Messi čudo"

Igor Bišćan se prisjeća

"A smijali su se kada sam govorio da je Messi čudo"

E. Škorić

Trener slovenske Olimpije Igor Bišćan prisjetio se svoje izjave kada je hvalio Lionela Messija, a tada su mu se svi smijali.

Bišćan je svojevremeno osvajao Ligu prvaka s Liverpoolom, igrao je s Dinamom Ligu prvaka, a pamti i vrijeme kada je bio član Panathinaikosa, posebno duel s Messijem.

"Igrali smo protiv Barcelone, dok je tamo vladao Ronaldinho. No u posljednjih deset minuta u igru je ušao Lionel Messi, a to neću nikad zaboraviti. Nakon utakmice grčki novinari su me ispitivali o Ronaldinhu, kako je igrati protiv njega, kako izgleda na terenu... A ja sam rekao da je Ronaldinho igrao s pola snage, ali da je zadnjih deset minuta ušao jedan mali koji je bolji od Ronaldinha", otkrio je Bišćan, pa je dodao:

"Grčki novinari su se smijali, gledali me u čudu i mislili: ‘Ma što ovaj priča, kakav Messi?!’. No nikad se u karijeri nisam susreo s igračem koji me oduševio kao Messi u tih par minuta. Hitar, brz, okretan... Ma čudo! Tu priču i danas volim ispričati prijateljima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi