Igra zajedno s Ronaldom i Messijem, a ko mu je bolji?

Jedva se izvukao

Igra zajedno s Ronaldom i Messijem, a ko mu je bolji?

E. Škorić

Cristiano Ronaldo nedavno je osvojio peti put Zlatnu loptu i sada se izjednačio s Lionelom Messijem.

Godinama unazad uživamo u partijama Ronalda i Messija, ali samo jedan može da bude izabran za igrača godine, a ovaj put je ta čast pripala Portugalcu, koji je s Realom osvojio Ligu prvaka, a s Portugalom Evropsko prvenstvo.

U nezavidnom se položaju našao Nelson Semedo, desni bek Barcelone i portugalske reprezentacije, pošto su ga pitali da li je Messi bolji ili ipak njegov sunarodnjak Ronaldo.

"Obojica su izvanredni i odlučni i njihove brojke sve govore. Teško je igrati protiv njih, a ipak lako kada igrate s njima. Sjajno je kada imate tu čast pa igrate s njima", kazao je Semedo, dodavši:

"Ne postoje mnogi ljudi koji mogu da se pohvale da su igrali s obojicom, a ja i Andre Gomes imamo tu čast i privilegiju".

Potražite više informacija na temu La Liga:

I ko je bolji?

"Stvarno je to teško reći, obojica su s druge planete i jako sam sretan što igram s obojicom", odgovorio je Semedo i na neki se način izvukao iz nezgodne pozicije u koju su ga stavili novinari svojim pitanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi