Messi: Nadam se da će mi se fudbal odužiti u Rusiji
Gaučose još uvijek boli poraz od Njemačke na prošlom Mundijalu, pa se nadaju "popravnom" u Rusiji.

Nakon neuvjerljivih kvalifikacija, Argentina želi na "krov svijeta"

Messi: Nadam se da će mi se fudbal odužiti u Rusiji

Lionel Messi je uspio odvesti svoju Argentinu do plasmana na Svjetsko prvenstvo, a ponajbolji igrač današnjice smatra da će na Mundijalu u Rusiji stvari konačno doći na svoje.

Messi je uvjeren da reprezentacija Argentine, koja u kvalifikacijama i nije pružala uvjerljive partije, na Svjetskom prvenstvu 2018. godine konačno može pokazati pravo lice.

"Bićemo u dobroj formi do tada, jer još uvijek treba da napredujemo. U proteklom periodu smo prolazili kroz stvari koje nismo očekivali jer smo u ranijim susretima protiv Venecuele i Perua mogli doći do laganih pobjeda. Da smo to i učinili, ne bismo se mučili na kraju...Ipak, sada je sve to iza nas i ekipa će sigurno napredovati. Napokon se možemo riješiti tenzija koje smo osjećali na posljednjem kvalifikacionom meču...Ekipa će se dosta promijeniti do Mundijala", izjavio je Messi za zvaničnu stranicu FIFA-e.

Messi se potom prisjetio i bolnog poraza od Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine i priznao da "rane još nisu zarasle".

"Ne znam da li će bol ikada prestati. Jednostavno moremo nastaviti živjeti sa tim. Taj poraz će zauvijek ostati sa nama. Svjetsko prvenstvo donosi lijepe uspomene, ali i gorak ukus zbog načina na koji je završilo".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Gaučosi su plasman na Mundijal osigurali pobjedom nad Ekvadorom u posljednjoj utakmici kvalifikacija. Heroj pobjede Argentinaca je bio, naravno, Lionel Messi, koji je postigao hat-trick, a nakon utakmice je selektor Argentine Jorge Sampaoli je poručio da "fudbal duguje Messiju osvajanje Svjetskog prvenstva".

"Čuo sam tu Sampaolijevu izjavu, kasnije mi je to i lično rekao. Nadam se da će mi se fudbal odužiti", kroz smijeh je Messi prokomentarisao izjavu selektora argentinske selekcije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi