Aachen i dalje jedini bez osvojenog boda

Gostujuće pobjede Cottbusa i Furtha

Aachen i dalje jedini bez osvojenog boda

Edmir Škorić

Danas su odigrane dvije utakmice četvrtog kola njemačke 2. Bundeslige, jedine u subotnjem programu.

Energie Cottbus je upisao četvrtu prvenstvenu pobjedu na gostovanju Alemannije u Aachenu. Na stadionu Neuer Tivoli domaćin je doživio i četvrti poraz, čime se već nametnuo kao ozbiljan kandidat za ispadanje iz "cvajte", premda je još rano govoriti o tome.

Hrvat Ivica Banović doveo je Energie u vodstvo u 53. minuti susreta, da bi Bugarin Dimitar Rangelov, petnaestak minuta prije kraja, povisio na, ispostavilo se na kraju, konačnih 0:2. Ovome ćemo dodati da je domaća momčad od 59. minute igrala s desetoricom. Dva žuta kartona, odnosno isključenje, zaradio je Rumun Radu.

Do treće pobjede stigli su nogometaši Furtha na gostosvanju kod Paderborna. Trenutak odluke dogodio se u 59. minuti, kada je Christopher Nothe matirao domaćeg vratara Lukasa Krusea za minimalnu 1:0 pobjedu gostiju.


2. Bundesliga, 4. kolo:

Aachen - Cottbus 0:2 (Banović 53, Rangelov 74)
Paderborn - Furth 0:1 (Nothe 59)

Poredak: 1. St. Pauli 10, 2. Gr. Furth 9, 3. Energie Cottbus 9, 4. Eintracht Braunschweiger 9, 5. Fortuna Dusseldorf 7, 6. Eintracht Fran. 7, Munchen 1860 6, 8. Karlsruher 6, 9. Dynamo Dresden 4, 10.Aue 4, 11. Paderborn 4, 12. Bochum 4, 13. Union Berlin 4, 14. Hansa 2, 15. Frankfurt 2, 16. Duisburg 1, 17. Ingolstadt 17, 18. Alemannia Aachen 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti