Nakon Mundijala nestao fudbaler sinonim za smrt: Nikome se ne javlja i niko ne zna gdje je

Potpuno je razočaran

Nakon Mundijala nestao fudbaler sinonim za smrt: Nikome se ne javlja i niko ne zna gdje je

Admin Čaušević

Fudbaler nakon čijeg su svakog gola svojevremeno umirale slavne ličnosti je nestao. U klubu ne znaju ništa o njemu. Utučen i razočaran zbog Svjetskog prvenstva odlučio je da se osami.

Aaron Ramsey još uvijek se nije vratio u svoj klub Nicu nakon što je Vels prošlog mjesec ispao iz grupne faze Svjetskog prvenstva.

Ramsey je bio dio reprezentacije Velsa koja je igrala na turniru po prvi put od 1958. i željela je proći barem grupnu fazu.

Umjesto toga, selekcija Roberta Pagea nije uspjela ostvariti niti jedan trijumf nakon remija sa SAD-om i katastrofalnog poraza u nadoknadi vremena od Irana prije nego što je elimininisana porazom od Engleske sa 3:0.

Trener Nice Lucien Favre je otkrio da se Ramsey još uvijek nije vratio u klub sa juga Franucske nakon traumatične eliminacije Velsa, u međuvremenu nije ni razgovarao sa 32-godišnjim veznjakom.

"Ne, nije se vratio", rekao je Favret te nastavio: 'Mislim da mu je Svjetsko prvenstvo bilo teško za probaviti. Vidjet ćemo."

Oglasi

"Nism ni razgovarao s njim. Mogao sam, ali nisam. Bio je jako razočaran Svjetskim prvenstvom. Treba mu vremena da se stvarno oporavi. To je to.'

Ramsey je od dolaska u Nicu bio starter na pet mečeva, a uspio je postići jedan gol i to na debiju protiv Toulosea.

Velšanina je tokom karijere pratilo neslavno proklestvo jer bi nakon svakog njegovog gola umrla neka poznata osoba. To se dešavalo dok je nastupao za Arsenal, a lista je poprilično dugačka.

Sve je počelo u 22. augusta 2009. godine nakon gola Portsmouthu, tri dana kasnije je preminuo senator u SAD-u, Ted Kennedy.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Poslije pogotka nekada odličnog veznjaka između ostalih još su stradali Osama bin Laden, Steve Jobs, Muammar Gaddafi, Whitney Houston i drugi.

"To je glupost", bila je kratka i poprilično jasna rečenica kojom je Ramsey opisao navodno proklestvo koje ga je pratilo tokom karijere.

Top Komentari

ChiTown
Kaze Causev da je Ramsey bio dio reprezentacije 1958 godine. Ko je editor u toj vasoj prciji od portala?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi