Pochettino ekspresno pronašao novi klub, ali to nije baš ono što je očekivao

Ostaje u Francuskoj?

Pochettino ekspresno pronašao novi klub, ali to nije baš ono što je očekivao

Endin Čaušević

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino na kraju prošle sezone dobio je otkaz na klupi PSG-a.

Pochettino je preuzeo Parižane početkom 2021. godine i od njega se očekivalo da konačno donese titulu Lige prvaka u Pariz, ali nakon što to nije uspio da uradi čelnici kluba su mu uručili otkaz.

Iako je Argentinac vjerovao da mu je potrebno još malo vremena kako bi posložio stvari u ekipi očito je da čelnici kluba ne žele ništa da čekaju, te su vjerovali da će pored toliko zvučnih pojačanja sve doći preko noći.

Titula Lige prvaka je već godinama glavni cilj u klubu iz Pariza, ali Pochettino je bio samo još jedan u nizu trenera koji nije to ostvario, te već nakon prvog neuspjeha je dobio otkaz.

Međutim, čini se da bi se argentinski stručnjak veoma brzo mogao vratiti na trenersku scenu, ali ne baš u klub koji je on očekivao.

Pochettino se povezivao ovog ljeta s nekoliko evropskih velikana i u jednom trenutku se čak špekulisalo da će se vratiti u Premiership, ali čini se da od toga još uvijek neće biti ništa.

Oglasi

Kako pišu francuski mediji sve je izglednije da ćemo Pochettina ponovo gledati u Ligue 1 jer pregovara s čelnicima Nice oko preuzimanja ekipe ovog kluba.

Nica nije sezonu otvorila kako se očekivalo i nakon osam odigranih kola ovaj klub je na tek 13. poziciji sa osam bodova i samo dvije ostvarene pobjede.

Već sada se špekuliše da bi Lucien Favre mogao da dobije otkaz, a glavna želja čelnika Nice je upravo Pochettino.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Klub je navodno već kontaktirao argentinskog stručnjaka i pregovaraju oko uslova, a kako stvari stoje Pochettino nema ništa protiv dolaska u Nicu, te bi danas trebao da održi sastanak s čelnicima kluba kako bi se pokušali dogovoriti.

Francuski mediji navode da je Pochettino očekivao da će na ljeto dobiti ponudu nekog kluba koji se takmiči na najvišem nivou, ali kada se to nije desilo počeo je razmatrati i ostale ponude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi