Šokirao je svijet nestvarnim transferom, ali je postao velika greška od milion eura i već je otpisan
Foto - Instagram

Već u januaru odlazi

Šokirao je svijet nestvarnim transferom, ali je postao velika greška od milion eura i već je otpisan

Midhat Šljivak

Svijet fudbala ostao je u šoku kada je iskusni danski golman Kasper Schmeichel odlučio napustiti Leicester i otići u ekipu Nice.

Ovaj 36-godišnji čuvar mreže prešao je u Ligue 1 za milion eura, ali njegovo dovođenje se francuskom klubu nikako nije isplatilo.

Schmeichel brani zaista slabo u Nici. Nastupio je u 10 utakmica i primio je 11 pogodaka, no rukovodstvo kluba nikako nije zadovoljno njegovim nastupima.

Zbog toga su odlučili reagovati. Schmeichel je otpisan u klubu i on će već u januaru napustiti ovaj francuski klub.

Danac će biti stavljen na transfer listu. Bez problema će moći da napusti Nicu i period koji će biti iza njega željet će što prije zaboraviti.

Kasper Schmeichel je godinama bio jedan od najboljih golmana Premiershipa. Član Leicestera bio je čak 11 godina.

Ipak, očigledno je došlo do zasićenja. Odlučio je napustiti klub i šokirao je sve ljubitelje fudbala.

Sreća u novom klubu kratko je trajala. On će potražiti novi klub u januaru, a vidjet ćemo hoće li uslijediti povratak u Premiership.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sigurno je da će za 36-godišnjeg Danca ponuda biti. Nije mogao preko noći ostati bez kvaliteta koje jasno ima, ali u Nici to nažalost nije pokazao.

Pored Nice i Leicestera Kasper Schmeichel je nastupao još za Manchester City, bio je na brojnim ponudama po niželigašima, a branio je i za Leeds United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi