ABA liga deveta u Evropi, španska liga najbolja

Prema portalu Eurohoops.net

ABA liga deveta u Evropi, španska liga najbolja

S. Bošković

Košarkaški portal Eurohoops pred početak nove košarka sezone je napravio listu deset najjačih evropskih košarkaških liga u Evropi. 

Prema Eurohoops najjača je španska košarkaška liga, dok je regionalna balkanska košarkaška liga (ABA) na devetom mjestu. 

Na desetom mjestu nalazi se litvanska liga, gdje dominira Žalgirs, dok je mjesto ispod ABA liga, koja će od ove sezone imati i drugu ligu. 

Na osmom mjestu nalazi se izraelska liga, dok je na sedmom mjestu košarkaška liga Grčke, gdje će se za naslov prvaka boriti Olympiakos i Panathinakos. 

Peto i šesto mjesto po jačini košarkaških liga zauzimaju Francuska i Italija, dok se Njemačka nalazi na četvrtom mjestu. 

"Bronzu" je uzela VTB liga, a "srebrena" medalja pripala je zemlji u kojoj igra aktuelni evropski šampion Fenerbahče, a to je liga Turske. 

I na prvom mjestu nalazi se španska košarkaška liga, odakle dolaze osvajači košarkaškog Evrokupa, te Lige Prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije