ABA liga sa tri predstavnika u Eurokupu

Promjene u Eurokupu

ABA liga sa tri predstavnika u Eurokupu

D. Rakanović
Teme:

Košarkaški Eurocup u sezoni 2017./2018. će brojati 24 kluba. 

U drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju najviše predstavnika će imati Španija i Rusija, po tri, Francusku, Italiju, Njemačku i Tursku će predstavljati po dva tima, a jednog predstavnika imat će Litvanija, Grčka, Izrael i Poljska.

Eurokup je najavio da će regionalna ABA liga imati tri predstavnika.

Na osnovu plasmana iz prethodne sezone to bi trebalo da budu Cedevita, Partizan i Budućnost, a preostala tri učesnika Eurokupa dobiće specijalnu pozivnicu od organizatora.

Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe po šest timova.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 najboljih, koji će biti podijeljeni u četiri grupe sa po četiri tima. 

Iz druge faze dvije najbolje ekipe iz svake grupe plasirat će se u četvrtfinale.Zatim slijedi eliminaciona faza na dvije dobijene utakmice.

Takmičenje je obezbijedilo veći budžet za klubove kojima se veća zarada garantuje i od prodaje televizijskih prava na prenose utakmica. Kao i do sad, prvak Eurokupa obezbijediće mjesto u Euroligi naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi