Abate: Bilo je konkretnih ponuda, ali Milan je moj prioritet

Odan Rossonerima

Abate: Bilo je konkretnih ponuda, ali Milan je moj prioritet

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativac Ignazio Abate priznao je da je imao konkretne ponude drugih klubova, ali ističe da je njegov prioritet AC Mlan, te je zbog togao ostao u klubu.

Abate se povezivao zimus sa ruskim Zenitom, ali ostao je u Milanu. Otkrio je kako je razgovarao sa dopredsjedniko kluba Adrianom Gallianijem, te da je odlučio zadržati se na San Siru.

 

"Transfer? Nisu to bile samo glasine, bilo je konkretnih ponuda. Razgoarao sam s Gallianijem i on je želio da ostanem. Milan je moj prioritet", kazao je 26-godišnji Abate za Corriere dello Sport, dodavši:

 

"Počeo sam sezonu s nezgodnom povredom gležnja u Berlusconijevom trofeju (turnir) i istekao sam mišić. Nakon božićnih blagdana, vratio sam se u formu i stvari su od tada krenule dobro."

 

Abateovu minutažu smanjio je mladi Mattia de Sciglio, kojeg trener Massimiliano Allegri često koristi na poziciji desnog beka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"De Sciglio? U ovom klubu je uvijek velika konkurencija. Mattia je novi i zaslužuje sve pohvale za ono što radi", kazao je Abate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.