Abate dvije sedmice pauzira zbog povrede

Novi problemi za AC Milan

Abate dvije sedmice pauzira zbog povrede

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativac Ignazio Abate povrijedio se u utamici 4. kola Lige prvaka protiv Malage, pa će biti prisiljen izbivati najmanje dvije sedmice.

Navodno se 25-godišnji Milanov desni bek požalio na povredu prilikom zagrijavanja uoči utakmice s Malagom, no trener Massimiliano Allegri svejedno ga je uvrstio u sastav. Ipak, samo šest minuta kasnije Abate je izašao iz igre.

 

Sada će protiv Fiorentine zaigrati mladi Mattia De Sciglio, koji ima 20 godina.

 

"Žao mi je zbog Abateove povrede jer je on važan igrač za klub, ali nadam se da će se uskoro oporaviti, no isto drago nastojat ću da ga dosljedno zamijenim i dat ću sve od sebe da se dokažem", kazao je De Sciglio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Inače, Milanovu odbranu, prema najavama, činit će stopeski tandem Bonera i Yepes, dok će priliku na lijevom beku dobiti Constant. Uloga zadnjih veznih pripast će Montolivu i Ambrosiniju, a ispred njih će igrait Emanuelson, Bojan, El Shaarawy i najistureniji Pato. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.