Abbiati broji posljednje mjesece u Milanu

Napušta San Siro krajem sezone

Abbiati broji posljednje mjesece u Milanu

E. Škorić

Ništa novo, rekli bismo, kada je u pitanju Milan. Nakon što je prije nekoliko dana odlazak iz kluba najavio Massimo Ambrosini, sada je izvjesno da odlazi i golman Christian Abbiati.

Abbiatju će krajem sezone završiti ugovor s Rossonerima. Obzirom da će u julu naredne godine napuniti 36 godina, klub će nastojati dovesti mlađeg čuvara mreže.

 

Italijanski golman je osvojio gotovo sve što je moguće s Milanom, u koji je stigao iz Monze u ljeto sada već davne 1998. godine. 

 

Svojevremeno je odlazio na posudbe u Torino, Juventus i Atletico Madrid, a ponovo bi mogao put Španije. Navodno je Levante zainteresiran za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Što se Milanovih rješenja na golu tiče, dosad su se spominjali Andrea Consigli iz Atalante, te Mattia Perin, golman Genoe na posudbi u Pescari. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.