ABC preuzeo prvo mjesto

Nogometna liga USK-a

ABC preuzeo prvo mjesto

U sjeni navijačkih nereda u Širokom Brijegu odigrane su i utakmice šestog kola nogometne lige USK-a. Najzanimljiviji susret je trebao biti u Podzvizdu gdje su se sastali drugi i treći na tabeli.

Međutim, domaći ABC je furiozno ušao u utakmicu i sa uvjerljivih 5:0 pobjedio gostujuću ekipu Bayera iz Ključa. Pobjedu na domaćem terenu zabilježio je i Mangan koji je bio bolji Omladinca sa 3:0. Uvjerljivu pobjedu, ali u gostima, ostvario je i Borac koji je u Kamengradu bio bolji od Rudara. U cazinskom lokalnom derbiju Gomila je bila bolja od Ćoralića na njihovom terenu sa 2:0. Jedinu utakmicu bez golova odigrali su Ostrožac i Sloga. Na tabeli prvo mjesto dijele ABC i Sloga sa po 13 bodova, dok je na trećem mjestu Borac sa 12.

Rezultati:
Ćoralići – Gomila 0:2
Mangan – Omladinac 75 3:0
Rudar – Borac 1:6
Ostrožac – Sloga 1937 0:0
FC ABC – Bayer 99 5:0
Una slobodna

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti