Abdihodžić: Ako budemo pravi, rezultat neće izostati

Velež gostuje u Bihaću

Abdihodžić: Ako budemo pravi, rezultat neće izostati

  Predstojeće 17. kolo Prve lige Federacije BiH donijet će duel bivših premijerligaša - Jedinstva i Veleža. 

Atmosfera pred utakmicu u Bihaću podsjeća uveliko na stara dobra vremena kada se premijerligaški nogomet igrao u gradu na Uni. Na golu Mostaraca od ovog proljeća je Almin Abdihožić, igrač koji je jesenas u nekoliko navrata upravo spašavao Jedinstvo i izravni je "krivac" za veliki broj osvojenih bodova u prvom dijelu sezone. 

Uoči utakmice on je za stranicu Veleža izjavio da pozitivan rezultat u Bihaću neće izostati ukoliko svaki igrač bude dao svoj maksimum na terenu. 

"Jedinstvo je sačuvalo kostur ekipe i dovelo par kvalitetnih pojačanja. Bilo je promjena u stručnom štabu, ali mislim da je trener Žerić isto tako kvalitetan, što uostalom pokazuje i osvojen bod u Orašju", izjavio je Abdihodžić i potom nastavio:

"Ipak, ako mi budemo pravi, ako budemo dali svoj maksimum i "poginuli" za svaku loptu, rezultat neće izostati. Moramo se svi probuditi i shvatiti da je Velež u teškoj situaciji i da moramo da dajemo sve od sebe na svakoj utakmici." 

Osvrnuo se Abdihodžić potom i na kvalitet Veleža.

"Ekipa Veleža je jako mlada i kvalitetna. Dosta je novih imena i naravno da treba malo vremena da se sve posloži na svoje mjesto. Siguran sam da ćemo igrati sve bolje kako bude prvenstvo odmicalo. Velež nije zaslužio da se nalazi u ovoj poziciji u kakvoj je sada i nadam se da ćemo se, što je prije moguće, odmaknuti od opasne zone", riječi su Abdihodžića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Abdihodžić je, podsjećamo, prije Veleža nastupao za Jedinstvo, Podgrmeč, Krajinu i Sarajevo. Bio je također član mlade reprezentacije BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi