Veliko priznanje za Abdulaha Ibrakovića u Austriji

Bh. stručnjak zaslužuje pohvale

Veliko priznanje za Abdulaha Ibrakovića u Austriji

Eldar Ganibegović

Bh. stručnjak Abdulah Ibraković radi sjajan posao u Austriji, a sada je dobio i veliko priznanje koje je posljedica njegovog sjajnog rada.

U oktobru prošle godine Abdulah Ibraković je preuzeo Kapfenberg kada je ovaj tim imao samo dva boda, a onda je uslijedio uspon.

Ekipa je do tada u 11 kola upisala devet poraza uz samo dva remija, a za pobjedu nije znala. Imala je samo osam datih i čak 28 primljenih golova, te je pred Ibrakovićem bio jako težak izazov.

Do odlaska na zimsku pauzu uspio je Kapfenberg s Ibrakovićem osvojiti sedam bodova, no ostao je posljednji na tabeli.

Međutim, u drugom dijelu sezone, ovaj tim je stigao do brojke od 34 boda i trenutno su deveti na tabeli uoči utakmica posljednjeg, 30. kola. 

S obzirom na to da imaju dva boda više od 14. Vorwartsa i bod više od 13. Admire koji se sastaju u posljednjem kolu teoretski su osigurali ostanak. 

Danas iz Austrije stiže još lijepih vijesti o Ibrakoviću. Naime, naš stručnjak dobio je veliko priznanje.

Austrijanci su prepoznali njegov rad i iako vodi tim koji je s posljednjeg mjesta krenuo u borbu za ostanak u ligi, bh. stručnjak je izabran za drugog trenera sezone.

Prvu nagradu dobio je trener ekipe Blau Weiß iz Linza, Gerald Scheiblehner, dok je treći bio Gernot Messner iz GAK-a.

Podsjetimo, Ibrakoviću je ovo treći mandat u ekipi Kapfenberga, a ranije je još vodio Prishtinu, Hetten, Sarajevo, Slobodu, Čelik i Velež. Bio je i asistent Branimiru Tuliću u U-21 reprezentaciji Bosne i Hercegovine. 

Top Komentari

komentator1
Najbolji SD Sarajeva svih vremena
1 0
DOKTOR_GAZ_
Pale li mu auta po austrijskim selima? Ovi sto ga podzavaju, takvi BOJKOTUJU SARAJEVO, jer vole IZ INTERESA..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi