Ibrakovićev Kapfenberg niko ne može zaustaviti: Nova pobjeda za nastavak fenomenalnog niza

Bh. stručnjak je preporodio Sokolove

Ibrakovićev Kapfenberg niko ne može zaustaviti: Nova pobjeda za nastavak fenomenalnog niza

Adnan Beganović

Rijetki su bosanohercegovački treneri koji rade van granica naše domovine. Jedan od tih rijetkih je Abdulah Ibraković, koji je sa svojim Kapfenbergom jedna od najljepših priča austrijskog klupskog fudbala u 2023. godini. Samo jednu utakmicu izgubio je Ibraković u ovoj godini i Kapfenberg kojeg je preuzeo kada je imao samo dva boda, doveo je u mirnu luku.

Nevjerovatnu seriju Abdulaha Ibrakovića sa Kapfenbergom u austrijskoj Erste ligi nije uspio zaustaviti ni jedan od favorita za ulazak u Bundesligu, St. Polten.

Naime, u 28. kolu Erste lige Kapfenberg je na svom terenu rezultatom 2:1 savladao favorizirani St. Polten i tako se probio na 9. mjesto na tabeli i dva kola prije kraja je gotovo osigurao ostanak u ligi.

A, prije nekoliko mjeseci to je izgledalo kao nemoguća misija s obzirom da je Kapfenberg nakon 11 odigranih kola sa samo dva osvojena boda bio zakaovan na dno tabele.

No, tada po treći put na klupu ovog kluba stiže bosanskohercegovački stručnjak, što se nekoliko mjeseci kasnije pokazalo spasonosnim za Kapfenberg.

U sedamnaest odigranih kola Kapfenberg je sa Ibrakovićem na klupi osvojio čak 32 boda, a zadnji put popularni Sokolovi su poraženi 4. marta na gostovanju kod Linza (2:0).

To je ujedno bio i jedini poraz Ibrakovićevog Kapfenberga u službenim utakmicama u 2023. godini, a trenutno su u nizu od deset mečeva bez poraza.

Ibrakovićevi rezultati nisu prošli nezapeženo, pa će ga Kapfenberg teško zadržati na klupi u narednoj sezoni, a kako neslužbeno saznajemo, bosanskohercegovački stručnjak najvjerovatnije će preuzeti jedan klub u austrijskoj Bundesligi.

Dodajmo da se Kapfenberg dva kola prije kraja nalazi u zlatnoj sredini tabele na devetom mjestu sa 34 boda, te da do kraja sezone ima odigrati susrete sa Lafnitzom i Florisdorferom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi