Abdulahović: U BIH slabo cijene mlade golmane

Novi golman Igmana iz Konjica

Abdulahović: U BIH slabo cijene mlade golmane

E. Škulj

Tarik Abdulahović, bivši golman dobojske Mladosti, omladinskih kategorija sarajevskih premijerligaša FK Sarajevo i FK Željezničar karijeru nastavlja u novom prvoligašu, Igmanu iz Konjica. 

Nakon što je po završetku prošle sezone okončao svoj juniorski staž ovaj devetnaestogodišnji golman se odlučio za novi angažman gdje će dobiti pristojniju minutažu, a kao idealnu sredinu za svoj dalji razvoj mladi golman vidi upravo ekipu Igmana iz Konjica sa kojom je potpisao jednogodišnju saradnju. 

''Ovo je zdrava sredina u kojoj mogu da napredujem igrački. Saigrači su izuzetno korektni prema meni, prihvatili su me na pravi način, a trener je odličan. Najbitnije mi je da branim i da sam našao sredinu gdje mogu dalje napredovati. Odlučio sam se za Igman jer je za mene najbitnije sada da branim i da pokažem da vrijedim'', rekao je ovaj mladi golman na početku razgovora za SportSport.ba, te je dodao kako je imao još nekoliko ponuda: 

''Imao sam nekoliko ponuda kako iz Premijer lige tako i iz Prve lige Federacije. Problem je u tome što malo ko cijeni mlade golmane koji ne dobiju pravu priliku. Pitanje je da li bi imao pristojnu minutažu da sam se odlučio za neki veći klub, upravo zbog toga i moja odluka je Igman, jer želim da napredujem, ali i da pomognem ovom klubu, a opet kažem najbitnije je da je sredina zdrava i da imaju jasan cilj.'' 

Ekipa Igmana iz Konjica je angažovala nekoliko igrača, a mladi Abdulahović kaže kako je cilj zadržavanje prvoligaškog statusa. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

''Do početka sezone će se mnoge stvari iskristalizovati. Tu je nekoliko novih igrača, a do početka sezone će biti još novajlija. Vjerujem da ova ekipa može iznijeti teret koji je postavljen pred nas, a cilj je da ostvarimo opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH.''

U pripremama za novu sezonu ekipa Igmana je odigrala nekoliko izuzetno kvalitetnih utakmica, od kojih izdvajamo trijumf nad Veležom (3:0) i remi sa aktuelnim prvakom BiH, Zrinjskim (0:0). Ovaj mladi golman još nije imao priliku da debituje u seniorskom timu iako se na klupi Mladosti našao u duelima protiv Širokog Brijega, Olimpika i Sarajeva. Vjerujemo da će svoju pravu priliku dobiti u ekipi Igmana. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi