Abdulahović: Željezničar volim više od sebe, a Krupa je klub koji može i mora ostati u ligi
Mladi Sarajlija svoju karijeru je započeo na Grbavici, a danas je bio jedan od najzaslužniji pojedinaca u pobjedi Krupe protiv Željezničara

Golman Krupe nakon pobjede nad ekipom s Grbavice

Abdulahović: Željezničar volim više od sebe, a Krupa je klub koji može i mora ostati u ligi · Intervju

D. Kurbegović, foto: E. Oštraković

Fudbaleri Krupe danas su na domaćem terenu u okviru 19.kola Premijer lige, odnosno posljednjem kolu prvog dijela prvenstva iznenađujuće pobijedili sarajevski Željezničar 2:1.

Gosti su došli po tri boda, a u Sarajevo se vraćaju pognute glave. Jedan od najzaslužnijih za današnju pobjedu Krupe protiv Željezničara bio je domaći golman Tarik Abdulahović, koji je zajedno sa zadnjom linijom i ostalim igračima napravio sjajan posao u odbrani.

Abdulahović je zanimljivo dijete Željezničara odnosno Grbavice, a danas nakon pobjede protiv tima u kojem je počeo karijeru dao je izjavu za SportSport.ba.

Tarik prije svega čestitamo na velikoj pobjedi nad favorizovanim gostima, kako je bilo braniti protiv tima u kojem si počeo karijeru?

"Hvala vam na čestitkama, upravo idemo u jedan restoran da proslavimo veliku pobjedu. Ja sam karijeru počeo u Željezničaru, bio sam na Grbavici četiri godine (pioniri, kadeti) i onda sam nažalost i sticajem nekih drugih okolnosti u juniorima otišao u Sarajevo. Emocionalno sam proslavio pobjedu, svega se skupilo. Dugo sam čekao svoju šansu, imao sam i povrede neke, onda branio sam protiv Željezničara, kluba za koji navijam čitav život i koga volim više od sebe, tako da me je pobjeda ova danas baš pogodila, ali sretan sam i zadovoljan" ističe Abdulahović.

Prije utakmice nisu vam se davale velike šanse protiv tima s Grbavice

"Kad god su nas otpisivali ove sezone mi smo pokazali da možemo i znamo odigrati i protiv najboljih ekipa u ligi. Naš problem je što smo gubili utakmice protiv ekipa koje su kvalitete poput našeg tima i to moramo popraviti u drugom dijelu sezone. Mislim da ova ekipa ne zaslužuje ovu poziciju na tabeli, a posebno da ispadne iz lige. Ima sigurno lošijih ekipa, jer Krupa ima dobar tim, a posebno je dobro organizovan klub" kaže 22-godišnji golman Krupe.

U drugi dio sezone ući ćete s minusom od dva boda za Radnikom, koji je u sigurnoj zoni

"Mi i Olimpik imamo 13 bodova, Radnik je na 15 bodova, dok je Mladost na 19 s utakmicom manje sutra u Mostaru. Treba nam više samopouzdanja, danas se vidjelo da možemo igrati i protiv najboljih. Imali smo dosta pehova, svašta nam se dešavalo u ovoj polusezoni, ali ja sam siguran da mi možemo i moramo ostati u Premijer ligi", kaže bivši golman Željezničara, Sarajeva, Igmana, Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobio si šansu u finišu prvenstva i na najbolji mogući način je iskoristio

"Da svakako je danas bio šlag na tortu, pobjeda protiv velikog rivala, moj nastup sve je došlo na kraju sezone i ispalo je dobro. Šansu sam dobio u utakmici protiv Radnika, gdje sam možda bolje branio nego danas, ali evo danas smo uspjeli da osvojimo tri boda. Željezničar je bio puno nervozan danas, a mi smo to iskoristili i pobijedili. Vjerujem da će i današnja utakmica promijeniti moj status na bolje, što sam vjerujem i zaslužio", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Tarik Abdulahović

Top Komentari

user1582376900
Bicete 'sampioni' , ako se tablica racuna od pozadi.. Krupa da je zakona, posle utakmice sa Borcem, je morala biti izbacena iz lige. Smradovi
8 2
krems_krems12
Sto forsirate ovog Fahrinog malog, nije Neuer.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi