Krupi tri boda, Željezničaru titula ostaje samo san, slijedi borba za Evropu

Poraz Plavih sa Grbavice u Krupi na Vrbasu

Krupi tri boda, Željezničaru titula ostaje samo san, slijedi borba za Evropu

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Željezničar je u 19. kolu Premijer lige BiH poražen na gostovanju kod Krupe rezultatom 2:1 i Plavi su još jednim velikim kiksom znatno smanjili nade o osvajanju titule prvaka, iako se ima još dosta igrati.

Željezničar dobro ulazi u meč i u uvodne tri minute su imali dva dobra pokušaja preko Petra Boje. Prvo je veznjak Plavih šutiraosa 40-ak metara nakon greške Abdulahovića, lopta odlazi tik pored gola, da bi zatim silovito šutirao proed gola iz dobre pozicije.

Ivan Lendrić potom škaricama pokušava, pravo u golmana domaćeg tima i propada još jedna dobra situacija pred golom domaćina.

Krupa se potom oslobađa pritiska i stvara nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju. Miloš Aćimović u 18. minuti ima odličnu šansu, a Erić krajnjim naporom brani njegov šut.

A onda u 26. minuti Krupa stiže do vodstva. Marin Galić probija Miličevića po boku, upošljava Aćimovića, a ovaj zabija za prednost domaćeg tima od 1:0.

Četiri minute kasnije Krupa je u novoj velikoj šansi. Redžić šutira iz odlične pozicije, odbrana gostiju u posljednji čas blokira i spašava gol.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo dosta nervoze sa obje strane, a u nadoknadi Željezničar ostaje sa igračem manje. Miličević dobija drugi žuti i sudija Frano Jelić mu pokazuje put u svlačionicu, pa su gosti sa Grbavice u drugo poluvrijeme ušli sa igračem manje.

Ofanzivno gosti ulaze u nastavak. Hajdarević prijeti na samom otvaranuju, Abdulahović brani, da bi u 55. minuti Krupa imala odličnu šansu, no Galić iz odlične pozicije ne zabija.

Dva minuta potom Mehmed Alispahić pokušava dalekometnim udarcem, ali ni on nije precizan. Juričić odmah u narednom napadu dobro gađa, lopta odlazi tik pored gola Krupe.

Napadi Željezničara su se isplatili u 67. minuti meča. Luka Juričić postiže feneomenalan pogodak za 1:1 na asistenciju Alispahića.

Ipak, radost gostiju kratko traje. U 74. minuti sudija Jelić pokazuje na bijelu tačku nakon što je Ikić igrao rukom u kaznenom prostoru, a gosti su žestoko protestvovali na ovu odluku. Promjene odluke nije bilo. Nikola Dujaković uzima lopti i lagano pogađa za prednost Krupe od 2:1.

Očekivano, Željezničar do kraja pokušava napraviti nešto u fazi napada. Međutim, Krupa zatvara prilaze golu i na kraju osvaja velika tri boda u borbi za opstanak. Sa druge strane Željezničar nije uspio doći do preokreta, a u posljednjih 12 utakmica čak su devet puta stizali prednost protivnika.


Premijer liga BiH, 19. kolo:

Krupa - Željezničar 2:1

FK Krupa: Abdulahović, Karišik, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Maksimović, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Juričić, Alispahić, Milićević, Veselinović, Bojo, Lendrić, Ikić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Uvijek neugodna Krupa.. ?
24 0
StruCnjaK123321
Hahahaahhhhahahahahahahah
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi