Abdulahoviću istekao ugovor s Krupom, narednih dana potpis za novi tim
Mladi čuvar mreže neće dugo biti bez kluba, jer su za njegove usluge interes pokazali određeni klubovi iz Premijer lige i 1.lige FBiH

Mladi čuvar mreže posao slobodan u izboru nove sredine

Abdulahoviću istekao ugovor s Krupom, narednih dana potpis za novi tim

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Krupe naredne sezone igrat će u 1.ligi Republike Srpske, a ovaj tim je već napustilo nekoliko igrača. Danas je službeno još jedan igrač postao slobodan i naredne sezone neće nositi dres ovog kluba, riječ je o 23-godišnjem golmanu Tariku Abdulahoviću.

Ovaj čuvar mreže prošle je sezone upisao pet nastupa za ovaj tim u Premijer ligi, a danas mu je i zvanično istekao ugovor s ovim klubom.

Kako saznajemo ovaj golman neće dugo biti slobodan, jer bi u narednom periodu trebao da potpiše za novi klub. Nekoliko klubova iz Premijer lige, te 1.lige FBiH kontaktiralo je ovog mladog golmana od kojeg se tek očekuje da pokaže svoje kvalitete.

Abdulahović je igrao u omladinskim kategorijama Željezničara i Sarajeva, da bi zatim uslijedio odlazak u Mladost Doboj Kakanj, nakon toga branio je još za Igman iz Konjica i Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj čuvar mreže sa kadetima Sarajeva i Željezničara osvojio je titule prvaka države, dok je s Olimpikom izborio ulazak u Premijer ligu u sezoni 2019/20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi