Abid Mujagić na pragu novog angažmana

Doskorašnji igrač Zrinjskog

Abid Mujagić na pragu novog angažmana · Saznajemo

Doskorašnji fudbaler Zrinjskog Abid Mujagić karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u Prvoj ligi Sloveniji.

Transfer u Zrinjski za ovog krilnog nogometaša nije se ispostavio kao najbolji potez. U dresu s lentom sakupio je svega pet nastupa, a iako je pritom uspio da postigne i dva pogotka, na kraju je poslije svega šest mjeseci došlo do sporazumnog raskida saradnje.

Status kakav je imao Mujagiću nije odgovarao i insistirao je na prijevremenom odlasku, a svoju karijeru će sada najvjerovatnije nastaviti u Sloveniji, tačnije u novom tamošnjem prvoligašu Bravu.

Mujagić je, kako saznajemo, u završnim pregovorima s čelnicima Brava i do kraja sedmice trebao bi staviti paraf na ugovor s ovim klubom.

Kroz dosadašnju karijeru Mujagić se već imao priliku okušati van granica Bosne i Hercegovine. Veliki dio karijere proveo je u Češkoj noseći dresove Teplica, Usti nad Labema, Roudnice i Kolina, a bio je također i u zaprešićkom Interu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi