Abidal: Izjava o Messiju je pogrešno prenesena

Stvorila se hajka na igrača Barcelone

Abidal: Izjava o Messiju je pogrešno prenesena

Globalna hajka je pokrenuta na igrače Barcelone, ponajviše na Lionela Messija, nakon što su inostrani mediji prenijeli navodnu izjavu nekadašnjeg člana katalonskog kluba Erica Abidala.

Abidal je 2011. godine obolio od tumora jetre. Opaku bolest je uspio pobijediti nakon niza operacija, a u trenucima kada je teren zamijenio bolničkim krevetom izgledao je doslovno neprepoznatljivo.

Mnogo pažnje svjetske javnosti izazvala je Abidalova navodna izjava u kojoj je istakao da su mu Messi i njegovi saigrači rekli da im više ne šalje video poruke iz bolesničke postelje, jer im svojom pojavom kvari raspoloženje, međutim ispostavilo se kako izjava ustvari nije tačno prenesena.

Zbog cijele situacije francuski fudbaler se oglasio na svom Twitter profilu kako bi sve objasnio.

"Kad sam poslao video podrške, Messi mi nikada nije rekao da više ne šaljem takve stvari. On je rekao da im nije drago što me vide takvom, a s time nije želio reći ništa loše."

Danas 38-godišnji Abidal branio je boje Barcelone između 2007. i 2013. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti