Majstorija Erica Abidala: Golman nije znao gdje se nalazi
Foto: Screenshot

Bivši igrač Barcelone ponovo na terenu

Majstorija Erica Abidala: Golman nije znao gdje se nalazi

U O2 Areni u Londonu se održava fudbalski turinir Star Sixes na kojem legende svjetskog fudbala odmjeravaju snage u utakmicama "šest na šest".

Jedan od najboljih poteza u dosadašnjem toku turnira je svakako lažnjak i pogodak Erica Abidala.

Naime, 37-godišnji Abidal nastupa za ekipu Francuske, a u pobjedi svoje ekipe nad Portugalom pokazao je da još uvijek može izmamiti aplauze fudbalske publike.

Iako je tokom karijere bio poznat kao odličan defanzivac, Abidal je ovaj put na sjajan način postigao pobjedonosni gol za svoju ekipu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Francuz je sjajnim lažnjakom potpuno zbunio golmana Portugala Vitora Baiju i lagano pospremio loptu u mrežu.

Abidal je u svojoj karijeri nastupao za Lyon Duchere, Monaco, Lille, Lyon, Barcelonu i Olympiacos, a zadnje godine njegove igračke karijere je obilježila borba sa rakom jetre.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi