Tog 16. oktobra sve se promijenilo: Dugokosi tinejdžer je počeo da piše historiju
U bogatoj karijeri u dresu Barcelone Messi je osvojio čak devet naslova u Španiji, četiri Lige prvaka, tri superkupa Evrope, tri puta je bio svjetski klupski prvak, šest puta je osvojio Kup Kralja...

Messi je na današnji dan prije 14 godina debitovao za Barcu

Tog 16. oktobra sve se promijenilo: Dugokosi tinejdžer je počeo da piše historiju

E. Škorić

Prošlo je tačno 14 godina od kada je argentinski talenat zaigrao za prvi tim Barcelone.

S brojem 30 na leđima tada je dječak s dugom kosom ušao u u igri umjesto Deca u meču Barce i Espanyola, a kasnije će ovaj tinejdžer iz Rosarija postati najbolji možda i svih vremena (to sami procijenite).

Messi je nakon toga odigrao 648 utakmica za Barcelonu i postigao je 563 gola, ali njegova priča još traje i trajat će barem još koju godinu.

Nema šta sve nije osvojio u dresu katalonskog kluba, godinama je u vrhu i mnogi tvrde da je najbolji koji je ikada zaigrao nogomet.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedno je sigurno, Barcelonina novija historija počela je da se piše 16. oktobra prije 14 godina. Ostalo znate...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti