Abidal nakon niza sukoba u Barci: Naučio sam bitnu stvar - problemi se rješavaju u svlačionici

Sportski direktor Barce

Abidal nakon niza sukoba u Barci: Naučio sam bitnu stvar - problemi se rješavaju u svlačionici

Sportski direktor Barcelone Eric Abidal govorio je za Diario Sport o problemima s kojima se suočio u posljednje vrijeme.

Abidal je imao sukob s prvom zvijezdom Barcelone Leom Messijem koji mu je zamjerao jer je Francuz rekao kako su igrači krivi što je bivši trener Ernesto Valverde napustio klub.

Argentinac je poručio Abidalu da imenuje igrače koji su navodno sudjelovali u smjeni Valverdea ili da ih prestane javno optuživati. Također, rekao mu je da i sam mora prihvatiti odgovornost.

Situacija u klubu se još uvijek nije potpuno smirila, a Abidal kaže da je iz svega naučio jednu bitnu stvar - stvari se moraju rješavati u svlačionici a ne putem medija.

"Naučio sam jednu bitnu stvar - da se problemi unutar ekipe rješavaju u svlačionici, a ne u medijima", kazao je Francuz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O samoj smjeni Valverdea kaže:

"U klubu je postojao problem u komunikaciji. Odnos između trenera i ekipe je uvijek bio dobar, ali postojale su neke stvari koje sam ja kao bivši fudbaler mogao osjetiti. Rekao sam klubu što mislim o tome i donijeli smo odluku da smijenimo Valverdea".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Veliki stručnjak !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi